WAT ALS IK NIETS DOE?

 

”Wat als ik niets doe? Hoe zit het met die torenhoge energierekeningen? En hoe kan ik duizenden euro’s besparen?” Ontdek het hier!

 

HET OPWEKKEN VAN ENERGIE IN DE PRAKTIJK

Maak kennis met Boer Bart, een gedreven eigenaar van een bloeiende melkveehouderij. Met een jaarlijks energieverbruik van 90.000 kWh en een huidig tarief van €0,30 per kWh door zijn recent afgesloten energiecontract, heeft Bart te maken met aanzienlijke kosten. Helaas zijn de energieprijzen de afgelopen jaren sterk gestegen, waardoor zijn situatie verder verslechterd is. In maart 2018 betaalde Bart namelijk slechts €0,10 per kWh.

 

Gelukkig besluit Bart om in actie te komen en duurzame oplossingen te verkennen. Hij klopt bij BestWatt aan, dé expert op het gebied van groene energie. De adviseurs van BestWatt staan hem bij en komen met een op maat gemaakt plan voor zijn boerderij: een BW45 windmolen en 80 zonnepanelen. Uiteraard brengt dit een investering met zich mee.

 

WAT GEBEURT ER ALS BART NIETS ONDERNEEMT?

Laten we eens kijken naar de mogelijke gevolgen als Bart ervoor kiest om geen actie te ondernemen. Als we uitgaan van een gemiddelde stroomprijs van €0,20* per kWh, zou Bart jaarlijks het volgende bedrag kwijt zijn:

 

*Dit is een schatting van de energieprijs.

 

 

WAT ALS BART WÉL IN ACTIE KOMT?

Als Bart besluit te investeren in een kleine windmolen en zonnepanelen, brengt dit een prijskaartje met zich mee van ongeveer €195.000**. Als we dezelfde gemiddelde stroomprijs van €0,20 per kWh hanteren, zou de windmolen het volgende opleveren:

 

 

Het aanschaffen van een kleine windmolen in combinatie met zonnepanelen is een aanzienlijke investering, maar stelt Bart wel in staat om volledig eigenaar te worden van deze duurzame installatie. Bovendien zou Bart, als hij besluit niets te doen, in ongeveer 11 jaar tijd hetzelfde bedrag kwijt zijn aan zijn energierekening.

 

De technische levensduur van een kleine windmolen bedraagt zo’n 25 jaar. Na 11 jaar heeft Bart zijn investering terugverdiend en kan hij de resterende 14 jaar optimaal profiteren van zijn duurzame energievoorziening. Gedurende deze periode kan hij vrijwel al zijn energiebehoeften zelf voorzien, waardoor hij minder afhankelijk is van het elektriciteitsnet. Dit scheelt enorm qua energiekosten.

 

 

** De vermelde prijs dienst als een ruwe schatting voor de investering op de boerderij van Bart. Aangezien elke boerderij uniek is en specifieke kenmerken heeft, kunnen de werkelijke kosten met ongeveer €10.000 variëren, zowel in positieve als negatieve zin.

 

 

 

 

 

VOORDELEN VAN INVESTEREN IN EEN DUURZAME INSTALLATIE

Door te investeren in een kleine windmolen en zonnepanelen:

Bespaart u tot wel tienduizenden euro’s op uw energierekening.

Maakt u uw boerderij zelfvoorzienend.

Wordt uw volledig onafhankelijk van uw energieleverancier.

Helpt u bij het verminderen van de uitstoot van fossiele brandstoffen.

 


 

Wilt u graag inzicht krijgen in uw energiebudget? Klik dan op de knop hieronder en bereken wat u in de komende 10 jaar aan energiekosten zou betalen!

 

Energiebudget berekenen

 

Bent u nieuwsgierig naar een advies dat perfect aansluit bij uw boerderij? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een adviesgesprek aan! We staan klaar om u te helpen.

 

Adviesgesprek aanvragen