Melkveebedrijf Boerma, twee kleine windmolens, boerderij, hond

Welke windmolen

past bij jouw onderneming?

De kleine windmolens van Bestwatt:  van een windmolen van 15 meter tot een windmolen van 30 meter én alles daartussenin: je vindt het bij ons. Kleine windmolens zijn in verhouding nét zo rendabel als de grote jongens, maar de kosten voor aanschaf zijn een stuk lager. Ideaal voor ondernemers zoals jij, die op zoek zijn naar mogelijkheden om duurzamer te ondernemen. Welke windmolen het beste bij jouw bedrijf past? Dat lees je hier!

Adviesgesprek aanvragen

Windmolen 15 meter óf windmolen 30 meter: wat is het verschil?

Kleine windmolens zijn verkrijgbaar in verschillende formaten: van een windmolen van 15 meter, tot een windmolen van 25 of 30 meter. Wat is nu het verschil tussen deze windmolens? Dat zit zo: hoe hoger de windmolen, hoe meer energie deze kan opwekken. Hoe hoger je komt, hoe meer het waait. Daarvoor is dan weer vermogen nodig. Bij een windmolen van 25 meter of een windmolen van 30 meter is dus over het algemeen meer vermogen nodig om de wind op te vangen dan bij een windmolen van 10 meter.

 

Het vermogen: Windmolen met 10 kW tot een windmolen met 80 kW

Hoeveel vermogen een windmolen nodig heeft, is niet alleen afhankelijk van de hoogte, maar ook van de hoeveelheid wind en benodigde energie. In het midden van het land komt een windmolen met 10 kW waarschijnlijk het beste tot zijn recht, terwijl in kustgebieden eerder een windmolen van 80 kW nodig is. De hoeveelheid wind verschilt enorm per regio, zelfs in ons kleine kikkerlandje!

Hoe groter en krachtiger de windmolen

hoe beter

Groter en meer vermogen, zorgt voor optimale resultaten? Nee, want de optimale opbrengst van een windmolen is afhankelijk van de omgeving, de benodigde energie en de investering. Het is natuurlijk erg zonde om te investeren in een windmolen van 30 meter met extra vermogen, terwijl dit helemaal niet nodig is! We adviseren je daarom over een windmolen die past bij de behoeften van jouw bedrijf. Zo haal jij het optimale uit jouw windmolen, zonder dat je daar teveel voor betaalt.

Advies op maat? We komen bij je langs!

Of die windmolen van 10 meter óf juist de windmolen van 30 meter bij je past, is dus afhankelijk van veel verschillende factoren. Om tot het juiste voorstel te komen, komt de adviseur langs bij jouw bedrijf. Dat is trouwens geheel vrijblijvend. Nadat wij een voorstel voor je hebben opgemaakt, neem jij op je eigen tijd de beslissing over de windmolen. Vraag nu een adviesgesprek aan!

EEN GREEP UIT ONZE PROJECTEN

ERVARING IS HET BEWIJS VAN KWALITEIT