Kleine windmolens

De boerderijmolen

Onze kleine windmolens zijn maximaal 25 meter hoog (ashoogte). U profiteert van dezelfde technieken die de grote windmolens zo rendabel maken, maar dan tegen veel lagere kosten. Zoals bladen die meedraaien. Een eigen weerstation met informatie over windrichting en windsnelheid. En slimme software die het maximale uit de wind haalt. Wij bepalen heel zorgvuldig het juiste type windmolen, op basis van de energiebehoefte en het energieprofiel van uw bedrijf.

Type BW10 / BW45 / BW80
Vermogen 10 kW / 45 kW / 80 kW
Ashoogte 15 m / 20 m / 25 m
Economische levensduur 25 jaar
Technische levensduur 35 jaar

We bepalen de windsnelheid op basis van de RVO Windviewer. Ook de ashoogte en de omgevingsfactoren (bebossing of bebouwing) kunnen van grote invloed zijn. De maximale ashoogte hangt af van het gemeentelijke beleid.

Adviesgesprek aanvragen

Bekijk de windsnelheid op uw bedrijf

Zonnepanelen

Maximale benutting, zonder saldering

Met zonnepanelen van BestWatt haalt u het beste uit de zon. Het gaat om A-kwaliteit zonnepanelen met hoog rendement. Een slimme en winstgevende oplossing dus, zeker in combinatie met een of meer kleine windmolens. Met deze totaaloplossing wekt u het hele jaar door de juiste hoeveelheid duurzame energie op.

 

  Adviesgesprek aanvragen  

 

grafiek zon en wind bestwatt boerderijmolen zonnepanelen

Bekijk combinatie zon en wind in de praktijk

Energieopslag

De energiemix van de toekomst

Opwekking van duurzame energie is geen probleem. Op een bestaande infrastructuur kunnen we gemakkelijk de energie opwekken die wordt gebruikt. Ook wanneer er in de toekomst meer energie nodig is. De kunst is: zelf opwekking, zelf gebruiken. Ook op momenten van energieoverschot of juist tekort. Daarom biedt BestWatt de oplossing in de vorm van energieopslag. Op de momenten dat we energie over is, vullen we de opslag. Om vervolgens op de ‘dalmomenten’ te gebruiken.

 

De grootte van de energieopslag hangt af van het energieprofiel en de mix van opwekking. Heeft u alleen zonnepanelen, dan is er altijd behoefte aan een grote energieopslag. Met de combinatie van windenergie juist kleiner.

 

Wilt u weten wat BestWatt kan betekenen voor uw energieopslag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.